Tésztához morzsoljuk a tálba az élesztőt, adjuk hozzá 0,7 dl langyos tejet és 2 ek lisztet. Meleg helyen futtassuk fel.
2.
Szitáljuk tálba a megmaradt lisztet a sóval. Adjuk hozzá a megmaradt cukrot és a tejet. Keverjük hozzá a tojássárgájákat, a citrom reszelt héját, felolvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt.
3.
Dolgozzuk össze, majd lefedve meleg helyen kelesztjük 50 percig.
4.
Töltelékhez forraljuk fel a tejet a darált dióval, cukorral és a lekvárral, majd vegyük le a tűzről. Ízesítsük a krémet rummal, és hagyjuk kihűlni.
5.
Ismét dolgozzuk át a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki 30x40 cm-es téglalappá. Vágjuk három 10x40 cm-es csíkra, és kenjük meg mindet a diós krémmel.
6.
Fogjuk össze a három tésztacsíkot, és fonjuk össze őket.
7.
Helyezzük a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kelesszük tovább 15 percig. Lekenjük egy felvert tojással, és 180 fokon sütjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!