Nem ünnepeljük halloween-t, de egy kis móka a konyhában jó volt a gyerekekkel.
Hozzávalók 6 adaghoz
28 dkg rizsliszt
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
25 dkg margarin vagy vaj
1 üveg baracklekvár
10 dkg étcsoki
1 db citrom leve
10 dkg porcukor
15 db mandula
4 csepp ételszínezék kék
Adag
6 adag
Lépések
1.
A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, majd tésztává gyúrjuk. Össze fog állni! Én egy éjszakára hűtőbe tettem (közben vásároltam tojást is... ha mégis kellene hozzá, de nem kellett!) 3 részre osztottam a tésztát. Az első adagot kinyújtottam, és kisebb karikákat szúrtam ki, egészen pontosan 30 darabot. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam.
2.
A második adag tésztát is kinyújtottam és a mézi formámat munkába állítottam. 10 darab lett belőle. A már előzőleg kiszúrt karikák mellé tettem, és előmelegített 180 fokos sütőben 8 perc alatt készre sütöttem.
3.
Közben a harmadik adagból vékony ujj vastagságú rudakat sodrottam, 30 ujjat formáztam belőlük. Mindegyik ujj végére egy szem mandulát nyomtam, és ezt is 180 fokos sütőben sütöttem, kb 10 percig.
4.
Mindeközben vízgőz felett elkezdtem a csokit megolvasztani... Az ischlereket lekvárral betöltöttem...
5.
Elkészítettem a mázat is: itt már "csakazértsem" használtam a klasszikus tojásfehérje mázat... Inkább a citrom mázra esett a választásom: 1 citrom levét kicsavartam, és apránként adagolva kb 10 dkg porcukrot adtam hozzá, a máznak sűrűn folyósnak kell lennie!
6.
A citrom máz 2/3-át kékre festettem (bár a képen inkább feketénk látszik...), és boszijaim mentek a manikűröshöz, aki - saját kérésre - sötét kékre (nagyon sötét kékre...) festette az "ápolt" körmöket... Egy új, de rendes festéshez használ ecsetet használtam erre a célra.
7.
Mézik a szabó után, a festőhöz mentek... Szintén ecsettel vittem fel a kék színt, hagytam száradni őket. Ez idő alatt a megolvadt csokit, papírzacskóba töltöttem, és az ischlerekre megpróbáltam pókokat rajzolni... ezen van még mit fejleszteni...
8.
Közben Mézik is megszáradtak, és a csontokat is rárajzoltam, papírzacskóba töltött fehér citrommázzal. Pillanatok alatt megszáradnak a mázak és indulhat is a BULI.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!