Az Adventi időszakban látványos dísze lehet otthonunknak, a mézeskalács illat pedig elárasztja lakásunkat.
Hozzávalók 1 adaghoz
30 dkg rizsliszt
2 evőkanál cukor
10 dkg margarin
15 dkg méz
2 kávéskanál méz
1 kávéskanál étkezési szódabikarbóna
1 db egész tojás
1 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
5 csepp zöld ételszínező
5 dkg cukor
Adag
1 adag
Lépések
1.
A száraz hozzávalókat összevegyítjük. Az olvasztott mézet és az olvasztott vajat hozzáöntjük, majd a felvert tojást és összegyúrjuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
2.
A hűtőből kivéve rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. 5 különböző nagyságú csillag kiszúróval 2-2 csillagot szúrunk ki, ha van maradék tésztánk, további csillagokat, vagy más karácsonyi motívumot is kiszúrhatunk belőle.
3.
Tepsibe helyezzük a formákat és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk rá, mert gyorsan megsül.
4.
Az írókához a porcukrot és a tojásfehérjét kikeverjük, zöldre színezzük, és egy apró lyukú habzsákba töltjük. Ha teljesen kihűlt a mézeskalács, írókával díszítjük. Mielőtt még a cukormáz teljesen megszilárdulna, cukorgyöngyöket rakosgatunk a csillagok csúcsaira. Majd a legnagyobb csillagot tálcára tesszük, közepére egy kevés cukormázat teszünk, ragasztó gyanánt, erre az ugyanakkora csillag kerül, csak csúcsai kissé elforgatva, majd az egy számmal kisebb csillaggal folytatjuk, és így tovább, míg el nem fogynak.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!