Gondolkodtam, hogyan tudnám valahogy másképpen elkészíteni a pogácsa formáját. Ez lett belőle:))
Hozzávalók 4 adaghoz
60 dkg búzaliszt
5 dkg élesztő
0.5 dl tej
2 kávéskanál só
0.5 dl étolaj
3 db tojássárgája
1 db tojás
Adag
4 adag
Lépések
1.
A tej felébe tesszük a cukrot, langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt.
2.
Nagyobb tálba tesszük a lisztet, sót, felfuttatott élesztőt, tojások sárgáját, és összedolgozzuk.
3.
Hozzáadjuk a maradék langyos tejet és az olaj felét, és addig dagasztjuk, míg hólyagos nem lesz a tészta. A maradék tejet hozzáadva még pár percig dagasztjuk.
4.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
5.
Lisztezett deszkán 2 cipóba vesszük, és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Közepes kockákat vágunk belőle, megkenjük olajjal, feltekerjük, mint a buktát.
6.
Olajjal kikent tortaformába sorakoztatjuk. Közepébe 5 db kör alakú pogácsát teszünk. Pár percig még kelesztjük, és felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!