A romantika, kreativitás és egyszerűség kedvelőinek egy falatnyi édesség, ami mindenki szívébe belopja magát
Hozzávalók 6 adaghoz
6 db tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál finomliszt
1 csipetnyi só
200 g fehércsokoládé
1 evőkanál Fractal rózsaszín ehető csillám
1 kávéskanál víz
40 g Dr Oetker Puncs Pudingpor
250 g tej
1 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál eperlekvár
1 db szilikonos félgömb forma
Adag
6 adag
Lépések
1.
A piskótához alap piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből. A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérje habhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.
2.
A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt fontos) sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük.
3.
Egy tálban vizet forralunk, majd félre húzzuk a tűzről.
A fehér csokit lereszeljük, és üveg tálban, a forró vízgőz fölött párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.
4.
A szilikon forma mélyedéseit az ehető csillám és víz keverékével jól átkenegetjük, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal szilikonos félgömb forma mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit. Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre. Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük őket a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!
5.
A cukrot és a pudingport pár ek tejjel elkeverünk, majd felöntjük a maradékkal. Alacsony lángon igen sűrű krémet főzünk belőle, majd levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.
6.
Amikor a krém teljesen kihűlt, a formákba teszek belőle egy-egy teáskanállal. A piskótából a buborékok aljával megegyező nagyságú köröket szaggatunk ki, megkenjük őket egy kis eperlekvárral. majd befedjük vele a buborékok alját, és 30 percre visszatesszük a fagyasztóba. Óvatosan kinyomjuk őket a formákból és hűtve fogyasszuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!