A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra. Előkészítünk egy nyuszi és egy liba szaggatót, s a tészta felét az egyikkel, a tészta felét pedig a másik szaggatóval kiszaggatjuk.
2.
Ha az összes tésztát kiszaggattuk, akkor a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kiszaggatott állatkákat. Egy tojást villával elkeverünk, majd jól átkenegetjük a tésztákat, s a libák szemét tökmagból rakjuk ki, a nyuszik szemét pedig napraforgóból. Ezután pedig az állatkák testére szórunk lenmagot és szezámmagot.
3.
Ezután berakjuk a tepsit az előmelegített sütőbe, s kb. 18-20 percet sütjük közepes hőfokon. Ha kezd színesedni, akkor elkészült.
4.
Kivesszük a sütőből és tányérra szedjük az állatkákat.
5.
Nem kell hűtőbe rakni, s nem kell zárt edénybe se rakni. Csak simán tányéron is eláll pár hétig és nagyon porhanyós marad, nem keményszik meg.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!