Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, a lisztet, keményítőt, porcukrot egy tálban összegyúrjuk, hozzáadjuk a puha vajat, kicsi sót, majd az élesztőt. Szép sima tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük.
2.
Az egyik tészta fehér marad, a másikat szintén kétfelé vesszük.
3.
Az egyik negyedbe egy kanál tejjel összekevert 1 kanál kakaót gyúrunk, (tettem bele pici fahéjat) a másikban 3 kanál kakaó került
4.
Kiolajozott kelesztő tálba tesszük, és duplájára kelesztjük. Mikor megkelt, minden cipót 7 részre vágunk.
5.
Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 21x11 cm-es dobozformát, és átkenjük kis olajjal. A világosabb tésztából kb. 21 cm hosszú rudat sodrunk, majd egy sötétebb rudat 21 cm hosszúra nyújtunk, olyan szélesre, hogy a világosabb tésztát bele tudjuk csavarni. Most a világos tésztát nyújtjuk, és becsomagoljuk a sötét rudat.
6.
Ugyanígy járunk el a többi 6 db tésztával. Beletesszük a tálba, és ismét kelesztjük. Ha megkelt tojással lekenjük, és vízgőzben 180 C fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!