Finom süti, karácsonyi édességnek is elkészíthetjük.
Hozzávalók 3 adaghoz
18 dkg finom liszt
4 dkg cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csomag sütőpor
8 dkg mogyoró
7 dkg cukor
1 db tojás
12,5 dkg vaj
1 teáskanál instant kávépor
1 evőkanál víz
1 evőkanál porcukor
0,5 dl víz
Adag
3 adag
Lépések
1.
A lisztet, a cukrot, a darált mogyorót, a kakaót, a fahéjt és a sütőport összekeverjük. A kávéport egy evőkanál langyos vízben feloldjuk és belekeverjük a vajjal és a tojással együtt.
2.
A tésztát összegyúrjuk és fóliába csomagolva egy órán át hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és csillag, vagy más karácsonyi kiszúróval kiszaggatjuk a tésztát.
3.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük.
4.
A fél dl vízben feloldjuk a porcukrot, a megsült tésztákat megkenjük vele és megszórjuk a cukorral, már tálalhatjuk is.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!