Kókuszos zabkekszes zserbó golyó meggyel
- 25 dkg gluténmentes darált zabkeksz
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg sárgabarack lekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 kávéskanál étolaj
- 10 dkg kókusz reszelék
- 20 szem magozott meggy
1.
Egy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet és a darált diót, majd hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt, és összegyúrjuk. A masszából vizes kézzel kis kis golyókat formázunk, és mindet egy tálcára rakjuk.
2.
Az étcsokit, a vajat és az olajat vízgőz felett felolvasztjuk. A csokimázba egyenként belemártjuk a golyókat, tálcára rákjuk, és kókuszreszelékbe meg forgatjuk díszítjük. Ha teljesen megdermed a csokimáz, akkor fogyasztható.