A meggyes pite újragondolva. Teljesen más textúrát kap a pite.
Hozzávalók 8 adaghoz
1 csomag rétestlap
175 g kefir
175 g joghurt
175 g étolaj
350 g cukor
700 g búzaliszt
3 db tojás
1 db vaníliás cukor
1 db sütőpor
50 dkg kimagozott meggy
1 evőkanál zsírszegény tejföl
1 evőkanál olaj
1 evőkanál porcukor
Adag
8 adag
Lépések
1.
A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
Veszünk egy nagyobb tálat,beleöntjük a joghurtot, a kefirt, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat, alaposan összekeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, simára keverjük.
2.
Veszünk egy 23x39 cm-s tepsit kikenjük olajjal, majd 3 db rétes lapot teszünk az aljára úgy, hogy mindegyiket megkenjük kevés olajjal, majd a tészta felét belesimítjuk a tepsibe. A magozott meggy felével megszórjuk. Ismét 3 db réteslap következik amivel betakarjuk a meggyet. A maradék tésztát rásimítjuk a rétestészta tejére, végezetül rászórjuk a megmaradt magozott meggy másik felével. A tetejét befedjük 2 db olajjal megkent rétes lappal.
3.
A réteslap tetejét megkenjük tejfölös olajjal.
Betoljuk az előmelegített sütőbe kb. 60 percig sütjük.
Ha megsült hagyjuk langyosra kihűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni. A tetejét megszórjuk porcukorral.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!