Omlós tészta, édes-túrós töltelékkel, melyhez jól illik az eper.
Hozzávalók 6 adaghoz
20 dkg búzaliszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 db tojás
1 kávéskanál sütőpor
50 dkg túró
5 dkg tejföl (20%-os)
1,5 csomag főzős vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
1 db tojás
1 evőkanál citrom reszelt héja
30 dkg eper
Adag
6 adag
Lépések
1.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a vajat és kezdjük el összemorzsolni.
2.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
3.
Ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe 30 percre, közben pedig készítsük el a tölteléket.
4.
A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és alaposan keverjük össze.
5.
Ezután keverjük hozzá a pudingport, majd a tojást is. (pudingpor helyett keverhetünk hozzá 2-3 ek étkezési keményítőt)
6.
Az epret folyó víz alatt alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (alaposan csepegtessük le, hogy ne maradjon rajta víz)
7.
A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd egy enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre. (22x32 cm-es tepsi)
8.
Ezután a papírral együtt emeljük át a tepsibe, öntsük rá a túrós tölteléket, és szórjuk meg a feldarabolt eperrel.
9.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig.
10.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!