Elkészítettem , nagyon omlós, finom pitét. Jó étvágyat!
Hozzávalók 4 adaghoz
45 dkg finomliszt
2 db tojás
15 dkg porcukor
2 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 db citrom reszelt héja
25 dkg margarin
1.5 kg alma
1-2 csapott ek őrölt fahéj
1 evőkanál olaj
1 db citrom leve
Adag
4 adag
Lépések
1.
A finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szoba hőmérsékletű margarinnal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéját, hozzákeverjük a sütőport. A közepébe egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, jól eldolgozzuk. A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük 30 percre hűtőbe tesszük.
2.
Addig az almák magházát kivágjuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn reszeljük, levét kissé kinyomjuk. Étolajon megdinszteljük a lereszelt almát.
3.
A citrom levét, 3 evőkanál porcukorral, fahéjjal összekeverjük ezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni. Meglisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű tésztalapot nyújtunk. A kivajazott lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával megszórjuk.
4.
Az almatölteléket ráhelyezzük és a másik tésztalappal befedjük. Ezt a tésztalapot is villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe helyezve 200 C-on kb 45 perc alatt készre sütjük. A kész almás porlós ha kicsit meghűlt, szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük, így kínáljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!