A habos-ribizlis-krém már magában elkanalazgatva is nagyon finom, de azért a ropogósra sült leveles tésztával az igazi.
Hozzávalók 12 adaghoz
1 csomag leveles tészta
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál kristálycukor
3 dl 2,8%-os tej
2 evőkanál rumaroma
5 g porzselatin
2 dl habtejszín (v. Hulala)
20 dkg ribizli
Adag
12 adag
Lépések
1.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd keverjük hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és a rumaromát. Ezután keverjük hozzá a maradék tejet is.
2.
Kb. fél deci tejet melegítsünk meg, majd adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük még feloldódik. Ezután keverjük hozzá a pudingos-tejhez.
3.
A keveréket tegyük fel a tűzre, majd állandó keverés mellett főzzük pár perc alatt sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.
4.
A habtejszínt (v. Hulalát) verjük kemény habbá, majd apránként, robotgéppel keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudinghoz.
5.
A ribizliszemeket mossuk meg, és csepegtessük alaposan le. Ezután néhány szemet villával nyomkodjunk össze, majd az egész szemekkel együtt adjuk a krémhez, és óvatosan keverjük össze.
6.
Tálalás előtt a teljesen kihűlt tésztakorongokra kanalazzuk rá a ribizlis vaníliakrémet, és ízlés szerint díszítsük pár szem ribizlivel, és mandulaforgáccsal, majd így kínáljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!