A Panna cotta összetevőit (tejszín,tej,cukor,vanília rúd)egy lábosba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön főzni kezdjük. A forráspont előtti pillanatban a vízben beáztatott zselatinlapokat hozzáadjuk, s lassú kevergetés mellett pár percig tovább főzzük. Vigyázzunk, nehogy fölforrjon!
2.
Vízzel kiöblített formákba öntjük, és 5-6 órára a hűtőbe tesszük.
3.
Egy kis lábosban a mézet, a barna cukrot, a durvára vágott mentaleveket, és a 2-3 cm-es tökdarabokat a vízzel feltesszük főni. Citromlével és annak reszelt héjával ízesítjük, majd szirup állagúra főzzük. Figyeljünk arra, hogy a tök ne főjön szét!
4.
Végül a ragut még melegen a Panna cottára csurgatva tálaljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!