Itt a neten találtam ezt a receptet,és kicsit átgondolva készítettem el.Nagyon puha,nagyon ízletes gyümölcsös pitesüti.
Hozzávalók 6 adaghoz
30 dkg búzaliszt
15 dkg vaj
3 evőkanál porcukor
1 csomag sáfrányos sütőpor
2 kávéskanál tojássárgája
1,5 evőkanál 20%-os tejföl
2 csipetnyi só
1 db pudingporos tojáskrémhez:
3 db tojássárgája
5 db tojásfehérje
1 csomag pudingpor vanília ízű
1 evőkanál 20%-os tejföl
4 evőkanál kristály cukor
16 db friss besztercei szilva
1 teáskanál őrölt fahéj
5 evőkanál pirított morzsa
Adag
6 adag
Lépések
1.
Vegyük a robotgép tálját elő,és mérjük bele a hozzávalókat.A lisztet, a cukrot, vaníliáscukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat kockázzuk bele.Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. 25x35 cm-es magasszélű tepsit vegyünk,és vajazzuk ki,liszttel szórjuk meg.Lisztezett deszkán a tésztát tepsi nagyságnál picit nagyobbra nyújtjuk, körülbelül fél cm vastagra, beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme legyen.
2.
Megböködjük egy villával az alját,és hűtőbe tesszük,míg a töltelék elkészül.Később,mikor a töltelék elkészült,meghintjük 2 evőkanál morzsával (vékonyan, csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja),megszórjuk a fele fahéjjal, kirakjuk a kimagozott, negyedelt szilvával (vágott felével felfelé), rászórjuk a maradék 3 evőkanál morzsát,majd a másik fele fahéjjal megszórjuk.
3.
A tojásfehérjét, 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Egy külön edényben a tojássárgáját a maradék cukorral habosra verjük,hozzákeverjük a tejfölt. A pudingpor ezután kerül bele, és végül a fehérjehabot óvatosan a pudingporos sárgájához keverjük.A masszát ráöntjük a szilvára, elsimítjuk.
4.
180 C-ra előmelegített sütőben, 60 percig sütjük,alsó-felső sütés,félidőben takarjuk le alufóliával,nehogy megégjen a teteje a tésztának.Hagyjuk a sütőben még 5 percig miután elzártuk a sütőt.Akkor jó, ha szilárd a tetején a piskóta.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!