Az olaszok kedvenc desszertje a zabaglione, mely málnával készült, és nagyon finom.
Hozzávalók 6 adaghoz
40 dkg málna
15 dkg barna cukor
2 csomag vaníliás cukor
6 db tojássárgája
3 evőkanál édes fehérbor
1 teáskanál őrölt fahéj
Adag
6 adag
Lépések
1.
A málnát (v. szedret) tegyük egy szűrűbe, majd folyóvíz alatt mossuk meg. Ezután alaposan csepegtessük le, majd keverjünk hozzá 5 dkg barna cukrot, egy mokkáskanál őrölt fahéjat, és egy csomag vaníliás cukrot.
2.
A poharak aljába kanalazzunk 1-1 evőkanállal a málnából. A maradék málnát tegyük bele egy szűrőbe, és hagyjuk a levét teljesen lecsepegni.
3.
A tojássárgához adjuk hozzá a maradék cukrot, és vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük habosra. Ezután keverjük hozzá az édes fehérbort is.
4.
Ezután az edényt a tojásos keverékkel helyezzük vízgőz fölé, majd kézi habverővel keverjük 10-12 perc alatt, sűrű habbá.
5.
Végül a maradék, lecsepegtetett málnával keverjük óvatosan össze a tojáshabot, majd elosztva kanalazzuk a poharakban lévő málnára.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!