Egészségesebb pite , teljes kiőrlésű lisztből és finom liszt is van benne.
Hozzávalók 5 adaghoz
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg finomliszt
30 dkg vaj, vagy margarin
3 db egész tojás
1 db egész tojás (tészta lekenéséhez)
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipetnyi só ( a tésztához)
Adag
5 adag
Lépések
1.
Egy nagy tál almát lereszelünk, melyet ízlés szerinti cukorral, és fahéjjal összekeverünk, és állni hagyjuk. (Én 1,5 kg almát pucoltam, és reszeltem le, és a cukorral, fahéjjal együtt kicsit elforraltam a levét, és még melegen ráraktam az első lapra, úgy fedtem le a másikkal).
2.
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle, majd két felé vesszük. Az egyik felét elnyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe tesszük, erre rakjuk a kézzel kinyomkodott reszelt almát, majd rányújtjuk a tészta másik felét is.
3.
Tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd megszurkáljuk egy villával, és megsütjük
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!