Nagymama régi szakácskönyvéből készítettem, mennyeien finom lett.
Hozzávalók 6 adaghoz
50 dkg finom liszt
15 dkg zsír
1 csomag sütőpor
14 dkg cukor
3 db tojássárgája
2 evőkanál tejföl
1 kg alma
12 dkg porcukor
fél csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
3-4 evőkanál vaníliás porcukor
Adag
6 adag
Lépések
1.
50 dkg lisztet 15 dkg zsírral, 1 csomag sütőporral, 14 dkg cukorral, 3 tojás sárgájával és 2 evőkanál tejföllel összegyúrunk és egyenletesre nyújtva, a tészta nagyobbik felét nagyobb tepsi aljára helyezzük, széleit ujjunkkal lenyomkodjuk.
2.
1 kg édes almát a reszelő nagyobbik részén lereszeljük. Két marokkal gyengén kinyomkodjuk, majd 12 dkg porcukor és fél csomag vaníliás cukor keverékével vegyítve , egyenletesen elosztjuk a tésztán.
3.
A tészta másik felét kinyújtva a töltelékre helyezzük
4.
Villával pár helyen megszurkáljuk és tojással kenjük. Kihűlés után vaníliás porcukorral meghintjük ( nem muszáj tenni rá ) és utána szeleteljük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!