Csodás recept két tészta házasságából született. Leveles tészta az alapja, és égetett tészta a látványos része.
Hozzávalók 8 adaghoz
1 csomag előnyújtott leveles tészta
10 dkg búzaliszt
1 dl víz
10 dkg margarin
1 csipetnyi cukor
1 csipetnyi só
4 db tojás
1 evőkanál hagel cukor
10 db málna
2 evőkanál cukor
2 csepp balzsam ecet
2 dl cukrász tejszín
1/2 csomag tejszín ízű pudingpor
1/2 csomag Vaníliás krémes krémpor
4 dl tej
Adag
8 adag
Lépések
1.
A leveles tésztát 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, sütőfóliával bélelt tepsibe tesszük.
2.
Elkészítjük az égetett tésztát: a vizet a cukorral, a sóval és a margarinnal feltesszük főni. Ha elolvad a margarin és elkezd forrni a víz, azonnal beszórjuk a lisztet és állandóan keverjük.
Addig keverjük amíg a tészta össze nem áll és elkezd sercegni - ekkor elkészült.
3.
Amikor levesszük a tűzről, azonnal beleütünk egy egész tojást és robotgéppel gyors fordulaton elkeverjük.
4.
A többi tojást is egyesével a tésztába dolgozzuk.
Akkor jó az égetett tésztánk ha a habverőről "lustán" pottyan le.
5.
Csillagcsöves habzsákba szedjük és leveles tészta szélére körbe nyomjuk.
Az égetett tészta tetejét megszórjuk nagy szemű cukorral.
6.
200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 15 perec alatt készre sütjük.
7.
Amíg sül a tészta elkészültjük a málna krémet.
A málnára szórunk 2 evőkanál cukrot, pár csepp balzsamecettel felfőzzük, majd átpasszírozzuk.
A pudingport elkeverjük egy kevés vízzel
8.
Az átpasszírozott málnalevet feltesszük forrni, és ha felforrt, becsurgatjuk a pudingport, és visszatesszük a tűzre. Ha egyet buggyan, kész a krém.
9.
A vaníliás krémporra ráöntjük a tejet és egy habverővel 3 perc alatt felverjük és már be is sűrűsödik.
10.
A hideg tejszínt kemény habbá verjük.
11.
A vaníliakrémet és a tejszínhabot csillagcsöves habzsákba szedjük.
A kosár közepébe teszünk egy tejeskávés kanálnyi málnakrémet .
A széleit kis vaníliakrém rózsákkal díszítjük és tejszínhabbal díszítjük.
A tejszínt felverés előtt hűtőben kell tartani mert különben nehéz felverni.
Az égetett tésztát mindig magas hőfokon kell elkezdeni sütni, mert a zsiradék kifolyik. Két fázisban sütjük, magasabb hőfokon, majd visszavesszük alacsonyabbra, és már csak szárítjuk,
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!