1.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, 20 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral, majd adjunk hozzá 20 dkg vajat és az ujjainkkal morzsoljuk össze.
2.
Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt, és a villával kissé felvert tojás, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (egy lágyabb, de könnyen nyújtható tésztát kell kapni)
3.
Ezután osszuk el a tésztát négy egyforma részre, majd formázzunk belőle gombócokat.
4.
Helyezzük egy enyhén lisztezett sütőpapírra az egyik tésztagombócot, majd nyújtsuk ki vékonyra, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy gáztepsibe. (kb. 0,5 cm vékonyra nyújtsuk ki a tésztát)
5.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 8-10 perc alatt, szép világos színűre.
6.
A sütőből kivéve a forró tésztát, rögtön szúrjuk ki ízlés szerinti formával, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen. (gyorsan dolgozzunk a forró tésztával, mert ha kihűl, nagyon törik és már nem tudjuk kiszaggatni!!!!!!)
7.
Mindegyik tésztagombóccal így járjunk el. Ebből a tésztamennyiségből kb. 40 karikát tudunk kiszaggatni.
8.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.
9.
20 dkg vajat keverjük jó krémesre 20 dkg porcukorral, és 2 csomag vaníliás cukorral.
10.
A kiszúrásnál visszamaradt tésztadarabokat morzsoljuk a kezünkkel össze, majd adjuk hozzá a cukros-vajas keverékhez.
11.
Ezután adjuk hozzá a felolvasztott csokoládét, és ízlés szerint rumot, majd keverjük alaposan össze.
12.
Az elkészült töltelékből tegyünk egy kiskanálnyit a tésztára, majd helyezzünk rá egy közepén kilyukasztott tésztát. Ezután óvatosan nyomjuk egy kicsit össze, majd helyezzük egy tálcára egymásmellé.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!