1.
A lisztet a sütőporral összekeverjük.
2.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A sárgáját a porcukorral, a vaníliaaromával, a citromlével fehéredésig habosítjuk, majd a joghurthoz adjuk.
3.
A joghurtos masszát a tojáshabbal fellazítjuk, végül a lisztet beleszitáljuk, és elkeverjük.
4.
Egy 17 cm-es kuglófformát kivajazunk, kilisztezünk és a tésztát beleöntjük.
5.
Előmelegített sütőben (©185º | ®165º) hőfokon 40 perc alatt megsütjük. A süteményt szobahőmérsékletlen 1 órát pihentetjük.
6.
Egy serpenyőben a vajat a cukorral és a cikkekre vágott fügével karamellizáljuk. A gyümölcsragut tejszínnel felforraljuk és a kuglófszeletek mellé kínáljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!