Zöldhagymás krumplifasírt
- 1 kg krumpli
- 3 db tojás
- 1-2 kávéskanál só
- 2 csapott ek bors
- 3 db zöldhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 5-6 evőkanál finom liszt
- 4 dl olaj
- 3 dl tejföl
- 1 csokor kapor
- 1 db zöldhagyma
- 1 csipetnyi só
- 1 csipetnyi fehérbors
1.
A megpucolt, megmosott krumplit a reszelő nagyobb lyukú oldalán lereszeltem.
2.
Hozzáadtam a tojásokat, a fűszereket, összezúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet és hagymaszárat - a fehér részét eltettem a mártogatóhoz.
3.
Összekevertem annyi liszttel, hogy összeálljon a massza. Serpenyőben olajat melegítettem.
4.
Nem túl forró olajba kanállal halmokat raktam, ellapítottam, s mindkét oldalát megsütöttem.
5.
A mártogatóhoz összekevertem a tejfölt az apróra vágott hagymával, kaporral, sóval, borssal.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!