Tálaláskor vaníliás porcukros, tejfölt kínálunk hozzá.
Hozzávalók 4 adaghoz
1 kg túró
2 evőkanál búzadara
6 evőkanál liszt
1 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
4 dkg vaj
3 dl tejföl
2-3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Adag
4 adag
Lépések
1.
A túróhoz hozzákeverjük a búzadarát, majd a lisztet, az étolajat, a tojást és végül a 2 evőkanál zsemlemorzsát (nagyon fontos, hogy a sorrendet tartsuk be).
2.
Hűtőben fél órát pihentetjük, majd vizes kézzel egyforma gombócokat formázunk.
3.
Forrásban lévő vízbe dobjuk őket, és miután feljöttek a víz tetejére, még egy percig főzzük a gombócokat. Végül serpenyőben megolvasztjuk a vajat, a 10 dkg zsemlemorzsát, arany barnára pirítjuk rajta, és ebben forgatjuk meg még forrón a kifőtt, leszűrt gombócokat.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!