A medvehagyma szezonban ki kell próbálni ezt a nagyon finom pogácsát!
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg kelt tészta liszt, a Nagymama lisztje
20 dkg vaj
1 csomag instant élesztő
2 db tojássárgája
1 kávéskanál só
5 dkg vágott medvehagyma
30 dkg főtt áttört burgonya
1 csipetnyi cukor
1 teáskanál tejföl
1 db tojássárgája a kenéshez
Adag
4 adag
Lépések
1.
A medvehagymát megmosom, leszárítom, majd aprítom. A tésztát robotgéppel kidolgozom a hozzávalókból. Fóliába teszem, és egy éjszaka pihentetem a hűtőben.
2.
Másnap kinyújtom, és egymásba hajtom, majd elfordítom a tésztát, és így kinyújtom 1, 5 cm vastagra. Beirdalom, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatom, és szilikonnal bélelt tepsibe rakom sorba, aztán lekenem felvert tojássárgájával.
3.
Keleszteni 10 percet kell csak, 200 C fokon előmelegített sütőben 180 C fokon 20 perc alatt készre sütöm.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!