A fokhagymás pácban érlelt fürjtojás, és a selymesen krémes, kaporral ízesített zöldborsópüré jól összeillenek.
Hozzávalók 10 adaghoz
30 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
1 csokor kapor
1 db vöröshagyma
2 csipetnyi só
1 csipetnyi őrölt fehér bors
3 dkg vaj
1 üveg fokhagymás olajban pácolt fürjtojás
Adag
10 adag
Lépések
1.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot csipkedjük le a vastagabb szárrészről. A borsót fejtsük ki, vagy ha fagyasztottat használunk akkor szobahőmérsékleten engedjük fel.
2.
Ezután tegyük egy edénybe a hagymát, borsót, kaprot, szórjuk meg egy nagyobb csipet sóval, pár perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le.
3.
Ezután a leszűrt borsóhoz adjunk hozzá kb. 2 evőkanál főzőlevet, majd botmixerrel pépesítsük.
4.
Tegyük egy szűrőbe, és passzírozzuk át, hogy egy selymes borsópürét kapjunk, majd adjuk hozzá a vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük simára.
5.
Végül tegyük be a hűtőbe, hogy a borsópüré kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
6.
A fürjtojásokat tegyük egy szűrőbe, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk félbe.
7.
Tálaláshoz pl. piríthatunk vékonyra felszeletelt kiflikarikát, vagy éppen félbevágott zsemlét, melyet ízlés szerinti pogácsaszaggatóval ki is szúrhatunk, hogy kis falatkákat kapjunk. Én félbevágott teljes kiőrlésű zsemlét pirítottam meg a szendvicssütőbe, majd szúrtam ki.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!