Megtisztítjuk és felszeleteljük a csirkemellet. Kicsit kiklopfoljuk.
2.
Összezúzzuk a fokhagymàt, a borsot és a sót egy mozsàrban. Ha nincs mozsarunk, reszelt fokhagymàt és őrölt borsot hasznàljunk. Hozzàadjuk az olajat.
3.
Jól zárható dobozba tegyük a csirkehúst és locsoljuk rà a fűszeres olajat. Egy éjszakàra hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ìzek.
4.
Màsnap kinyújtjuk körülbelül 1 centiméter vastagra a leveles tésztàt. Beletekerjük az előtte kicsit lecepegtetett csirkehúst. A két végét befelé tömjük, hogy ne engedje ki az ízeket.
5.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük a tetejét 1 tojàssal, amibe koràbban kevés tejfölt és sót kevertünk. Meghintjük reszelt sajttal.
6.
Sütőbe tesszük és 180 fokon megsütjük.
7.
A mártogatóshoz összekeverjük a maradék tejfölt majonézzel és mustàrral. Megszórjuk sóval, borssal és tehetünk bele reszelt fokhagymàt és apróra vàgott lila vagy vörös hagymàt.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!