Pl. a maradék sült hús felhasználásával készítsünk egy finom salátát.
Hozzávalók 4 adaghoz
1 üveg csicseriborsó
10 db fürjtojás (chilis olajban)
3 db paradicsom
20 dkg sült hús (pl. maradék)
3 evőkanál méz
2 teáskanál magos dijoni mustár
2 evőkanál citromlé
1 csipetnyi só
2 evőkanál chili
Adag
4 adag
Lépések
1.
A csicseriborsót öntsük egy szűrőbe, folyó víz alatt mossuk le, majd alaposan csepegtessük le.
2.
A fürjtojásokat szedjük ki a chilis olajból, majd vágjuk félbe. A paradicsomot ízlés szerint szeleteljük fel. A sült húst, mely lehet maradék is, tépkedjük kisebb darabokra.
3.
A mézhez adjuk hozzá a mustárt, a chilis étolajat, a citromlevet, egy csipet sót, majd keverjük alaposan össze. (Citromlevet ízlés szerint adjunk hozzá)
4.
Egy tálba tegyük bele a lecsepegtetett csicseriborsót, adjuk hozzá a sült húst, majd öntsük rá a mézes-citromos dresszinget, és keverjük alaposan össze.
5.
Ezután adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot, majd óvatosan forgassuk össze, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek összeérjenek. (Minél tovább áll, annál finomabb lesz.)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!