1.
Először a tölcsérformát készítsük el. A tölcsér méretét mindenki maga döntheti el, én pl. egy A4-es papírt hajtottam félbe, de készíthetjük nagyobbra is.
2.
Vegyünk egy A4-es papírt és hajtsuk félbe. Ezután vágjunk le egy ugyanakkora darab alufóliát, majd helyezzük rá a papírt, és formázzuk meg a tölcsért. (Az alufólia kívül legyen!!!)
3.
A leveles tésztát tekerjük ki, majd vágjuk fel csíkokra. (Én 6 csíkra vágtam fel a tésztát, így 6 db tésztatölcsért csinálta.)
4.
Az előkészített tölcséreket kenjük le olajjal (v. olvasztott vajjal), majd tekerjük rá a tésztát. (Mindenképpen zsírozzuk meg az alufóliát, hogy sütés után könnyen letudjuk majd húzni a megsült tésztát.)
5.
Ezután kenjük le felvert egész tojással a tésztát, mielőtt ráhelyeznénk a sütőpapírra.
6.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá az előzőleg tojással lekent tésztatölcséreket, és ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal.
7.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb. 200 fokon süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 180 fokon sütöttem.)
8.
A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd óvatosan mozgassuk meg, és húzzuk le a formáról.
Közben készítsük el a tojássalátát.
9.
A tojásokat vágjuk félbe, majd vegyük ki a sárgáját, és tegyük egy tálba.
A tojások fehérjét vágjuk fel ízlés szerinti kockákra.
Az almát hámozzuk meg, és szintén vágjuk kisebb kockákra.
10.
A tojássárgához adjuk hozzá a mascarponét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá pár kanál tejfölt, majd keverjük alaposan össze. Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána. (a tejfölt apránként adjuk hozzá, nehogy túl folyós legyen....)
11.
Ezután először keverjük hozzá a kockára vágott almát, majd óvatosan, hogy ne törjön a felkockázott tojásfehérjét is.
12.
Ezután tegyük be a hűtőbe, majd közvetlenül tálalás előtt töltsük a tésztatölcsérbe.