A franciasaláta alapot sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
2.
A lapkasajtokat sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe rakosgatjuk egymás mellé úgy, hogy a szélek kissé fedjék egymást.
3.
Rászórjuk a reszelt füstölt sajtot, és előmelegített sütőbe tesszük, de épp csak annyi időre, hogy a sajtok kissé összemelegedjenek. Ezután kivesszük, és hűlni hagyjuk.
4.
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, majd kettévágjuk. Kiszedjük a sárgáját, a fehérjét pedig apróra vágjuk.
5.
A sajtkrémet ízesítjük kevés sóval, borssal, belekeverjük a tojásfehérjét, és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
6.
A tojássárgáját villával összetörjük, majd jól kikeverjük a mustárral, vajjal.
7.
A kihűlt sajtlapra simítjuk a tojásfehérjés krémet, majd elosztjuk rajta a zöldségeket, rásimítjuk a sárga krémet, és az egészet feltekerjük sütőpapír segítségével.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!