Ezt az egyszerű tonhalkrémet kínálhatjuk reggelire, vagy éppen előételként is.
Hozzávalók 4 adaghoz
1 db tonhalkonzerv sós lében
10 dkg mascarpone
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál magos dijoni mustár
2 db főtt tojás
1 csipetnyi só
1 kávéskanál örölt színes bors
1/2 csokor aprított petrezselyemzöld
1 evőkanál citromlé
Adag
4 adag
Lépések
1.
A tonhalat tegyük bele egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.
2.
A tojásokat főzzük keményre. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
3.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, majd keverjük simára.
4.
Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett tonhalat, reszeljük hozzá egy kisebb lyukú reszelőn a főtt tojásokat, majd óvatosan forgassuk össze. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
5.
Ezután fedjük le a tálat, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!