Ezt a tojáskrémet még húsvét reggelére készítettem el.
Hozzávalók 4 adaghoz
10 db főtt tojás
6 evőkanál majonéz
2 dl tejföl
2 kávéskanál fűszerpaprika
2 kávéskanál só
0.5 kávéskanál bors
1 evőkanál mustár
1 db lila hagyma
10 dkg párizsi
5 dkg sajt
1 db sárgarépa
Adag
4 adag
Lépések
1.
A főtt tojásokat felszeleteljük, a hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk.
2.
Hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a mustárt, meghintjük a fűszerpaprikával, majd megsózzuk és megborsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
3.
A krémet egy tányérra halmozzuk.
4.
Egy-egy szelet párizsi lesz a nyuszi feje és a teste. 1 szelet párizsiból kisebb köröket vágunk, ez lesz a nyuszi tappancsa és a keze. Kisebb cikket vágunk a füléhez. Sajtszelet lesz a pofija. Sárgarépaszeletből lesz a répa, amit a kezében tart. Uborkacsík a bajusza, olajbogyó a szeme.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!