Tálaláskor megszórjuk porcukorral és leöntjük vanília sodóval .
Hozzávalók 5 adaghoz
45 dkg túró
2-3 csipetnyi só
2 evőkanál cukor
1 db tojás
4-5 evőkanál búzadara
1 -2 evőkanál olaj
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
4-5 púpozott ek porcukor
Adag
5 adag
Lépések
1.
Olajat megmelegítjük,beletesszük a zsemlemorzsát,és aranybarnára pirítjuk.
2.
A túrót jól összetörjük,beletesszük a sót,cukrot,tojást,a búzadarát (a túró nedvességtartalmától függ a mennyiség),összegyúrjuk,és 20-25 percet állni hagyjuk.
3.
Felforraljuk a vizet, vizes kézzel gombócokat formálunk a túróból és kifőzzük kb. 10 percig amíg fel jönnek a víz felszínére.
4.
Leszűrjük és beleforgatjuk a zsemlemorzsába.Megszórjuk porcukorral.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!