Ezt igazán könnyű elkészíteni , ezt lehet akár köretként is tálalni vagy önmagában fogyasztani .
Hozzávalók 1 adaghoz
2 db sárgarépa
1-2 csapott ek finom liszt
1 db tojás
1-2 csapott ek zsemlemorzsa
2-3 dl olaj
4-5 csipetnyi só
Adag
1 adag
Lépések
1.
A sárgarépát megpucoljuk, félbevágjuk, majd forrásban levő, sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük.
2.
Leszűrjük, hagyjuk kicsit hűlni.
3.
A lisztet, tojást, zsemlemorzsát 1-1 tányérba tesszük, a tojás felverjük, kicsit sózzuk. A sárgarépát először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.
4.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a panírozott sárgarépát megsütjük.
5.
Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!