A salátával együtt a tálaláshoz használt sajtkosarat is elfogyaszthatjuk.
Hozzávalók 8 adaghoz
20 dkg sajt
6 db főtt tojás
1 db édes alma
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál torma (csemege)
2 teáskanál majonéz
1 teáskanál mustár
2 teáskanál cukor
1 csipetnyi só
1 csapott ek snidling (apróra vágva)
Adag
8 adag
Lépések
1.
A sajtot reszeljük le, majd osszuk el 6-8 részre. (én edami sajtot reszeltem le, de trappista, vagy füstölt sajt is jó hozzá)
2.
Sütőpapírból vágjunk ki egy 8-10 cm átmérőjű kört, majd tegyünk rá egy előzőleg kiporciózott sajtadagot.
3.
Ezután tegyük be a mikróba, és a pizza sütő fokozaton süssük 2 perc alatt világos színűre. (amennyiben nincs a mikrón pizza sütő fokozat, akkor sütőben magas hőfokon süssük meg)
4.
A mikróból kivéve rögtön fordítsuk rá egy pohárra, majd húzzuk le a sütőpapírt, és kézzel formázzuk meg a még meleg sajtot. (gyorsan kell a sajttal dolgozni, mert hamar kihűl, és megkeményedik)
5.
Az elkészült kosárkát tegyük félre, majd a maradék kiporciózott sajttal is így járjunk el.
6.
A keményre főtt tojásokat vágjuk félbe, majd emeljük ki a sárgáját. Ezután a sárgákat villával nyomkodjuk össze, a fehérjét pedig vágjuk kisebb kockákra. Az almát pucoljuk meg, távolítsuk el a magházat, és szintén vágjuk fel kisebb kockákra.
7.
Egy tálba tegyük bele az összenyomkodott tojássárgát, majd adjuk hozzá a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a tormát, egy csipet sót, és ízlés szerint cukrot, majd keverjük alaposan össze. (egy krémes masszát kell hogy kapjunk)
8.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott tojásfehérjét, az almát, az apróra vágott snidlinget, és óvatosan keverjük össze, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!