A töltött égetett tésztás fánkok jó kiegészítői lehetnek bármilyen grillpartinak.
Hozzávalók 4 adaghoz
13 dkg finomliszt
13 dkg víz
13 dkg olaj
4 db tojás
1 csipetnyi só
1 csipetnyi cukor
50 dkg natúr sajtkrém
0,5 csokor friss kapor
3 csipetnyi só
2 csipetnyi őrölt bors
Adag
4 adag
Lépések
1.
Egy tepsibe ujjnyi vizet töltök, s a sütő aljára csúsztatom. A sütőt 210 fokra előmelegítem. Egy gáztepsibe sütőpapírt teszek.
2.
Egy tálba kimérem a lisztet. A vizet és az olajat kimérem egy közepes, vastag fenekű lábasba, majd hozzáadom a cukrot és a sót. Ezt az elegyet felforralom, hozzáadom a lisztet és fakanállal elkavarom. Addig dolgozom rajta, amíg elválik az edény falától. Ezután egy habüstbe borítom, s elektromos habverővel egyenként beledolgozom a tojásokat.
3.
A kész masszát habzsákba töltöm és sima csővel – kellő távolságra egymástól – a fánknak valókat a sütőpapírra ültetem. A tepsit a sütőbe tolom, aranyszínűre sütöm, közben elkészítem a tölteléket.
4.
A kaprot apróra vágom, a borssal és a sóval együtt a sajtkrémhez keverem.
5.
A kész fánkokat rácson hűlni hagyom, majd óvatosan felnyitom, megtöltöm a sajtkrémmel, kalapját visszahelyezem és tálalásig hűtöm.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!