Először a kalácsot készítjük el.
A tejet meglangyosítjuk a cukorral majd belemorzsoljuk az élesztett felfuttatjuk.
2.
Ha felfutott az élesztő akkor beleszitáljuk a lisztet belerakjuk a többi hozzávalókat elkezdjük dagasztani, ha összeáll a tészta akkor apránként bele dagasztjuk a olajos vajat.
Addig dagasztjuk amíg elválik az edény falától.
3.
Ekkor ketté vesszük a tésztát az egyikbe bele dolgozzuk a pépes sütőtököt.
4.
A tészta másik felébe a tejjel és a cukorral elkeverjük a kakaót.
5.
Mind két tésztát megszórjuk liszttel és letakarjuk 30 percig, hagyjuk kelni.
6.
Ha megkeltek a tészták akkor mind kettőt kinyújtjuk.
A sárga tészta tetejét megkenjük olajjal, majd a kinyújtott kakaós tésztát rátesszük kicsit megnyújtjuk együtt.
7.
Feltekerjük és egy olajjal kikent püspöktenyér formába tesszük és 20 percig újra kelesztjük.
8.
Ha megkelt a kalácstészta akkor felvert tojással lekenjük a tetejét és 180 fokos sütőbe toljuk 30-35 percre szép pirosra sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a kalács, megfőzzük a tojást keményre, hídégvízzel lehűtjük.
9.
A céklát megtisztítjuk és feltesszük főni csipet sóval és egy evőkanál balzsamecettel.
Ha megfőtt a cékla kivesszük, a céklalevét kihűtjük és belerakjuk a megpucolt tojásokat 15 percig amíg megfesti a külsejét.
10.
A céklával festett tojásokat ketté vágjuk kiszedjük a sárgáját villával összetörjük sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a túrót a tejfölt,a felaprított snidlinget.
Jól kidolgozzuk és vissza töltjük a tojásokba.
11.
Tálaláshoz veszünk egy szép tálcát felrakjuk a töltött tojásokat, a felszeletelt sonkákat, és a sütőtokos kakaós kalács szeleteket, díszítjük kápia paprika karikákkal, újhagymával, és fodros petrezselyem levéllel.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!