Most ezt készítettem el, sósan esszük most ,tejfölös fokhagymával.
Hozzávalók 3 adaghoz
30 dkg burgonya (tisztítva)
1 kávéskanál só
1 db tojás
15 dkg liszt
5 dl napraforgó olaj
1 dl tejföl
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csipetnyi só
Adag
3 adag
Lépések
1.
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.
2.
Amikor megfőtt, villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk a tojást, kb. 15dkg lisztet , és még egy kevés sót. Könnyen gyúrható, aránylag puha tésztának kell lennie.
3.
Nagyobb diónyi gombócokat formálunk, ellapítjuk, villával kicsit megmintázzuk (ha egy beolajozott tányéron csináljuk, kevesebb liszt fog belepotyogni a sütőolajba, kevésbé fog megégni az étolaj, csak ne hagyjuk rajta a tésztát sokáig az olajos tányéron, mert nagyon fel fog puhulni, és nem fogjuk tudni beletenni a sütőolajba, mert szétesik), majd közepesen forró olajban kisütjük.
4.
Fokhagymás tejföllel tálaljuk , de lehet édesen lekvárral is fogyasztani.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!