A ropogós tészta, és a krémes tojássaláta nagyon jól összeillenek.
Hozzávalók 4 adaghoz
1 csomag leveles tészta
1 db tojás
6 db főtt tojás
10 dkg mascarpone
1,5 dl 20%-os tejföl
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál snidling (apróra vágva)
1 kávéskanál só
2 csipetnyi őrölt fehér bors
Adag
4 adag
Lépések
1.
Az előnyújtott leveles tésztából egy 6 cm-es formával (v. pohárral) szúrjunk ki 12 db tésztakorongot. Ezután 8 db tésztakorongnak a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával.
2.
A nagy tésztakorongok szélét kenjük le előzőleg kissé felvert tojással, majd helyezzünk rá egy nagyobb, kiszúrt tésztakört. Ezután azt is kenjük le a tojással, majd helyezzünk rá szintén egy nagyobb, kiszúrt tésztát, és kenjük le a tojással.
3.
Ezután helyezzük az elkészült tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb, majd az alját böködjük meg több helyen egy villával, és tegyük kb. 30 percre hideg helyre. (sütés közben nőni fog a tészta, így bőven hagyjunk közöttük helyet)
4.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd majd közepes hőmérsékleten süssük kb.15 perc alatt szép pirosra, ropogósra a tésztát. A sütőből kivéve, hagyjuk teljesen kihűlni.
5.
A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel nagyobb kockákra.
6.
Egy tálba tegyük bele a mascarponét, a tejfölt, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és keverjük simára.
7.
Ezután a felkockázott tojást szórjuk meg az apróra vágott snidlinggel, majd kanalazzuk rá a krémsajtos-tejfölös keveréket, és óvatosan forgassuk össze vigyázva, hogy a tojás ne nagyon törjön.
8.
Ezután tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálalás előtt kanalazzuk az előzőleg megsütött, és kihűlt leveles kosárba a tojássalátát, ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, majd úgy kínáljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!