Finom házi melegszendvics a maradék darált hús ha marad ezt készíthetjük belőle.
Hozzávalók 4 adaghoz
8 szelet szendvics kenyér, vagy zsemle
30 dkg darált hús
5 dkg margarin
1 kávéskanál ételízesitő por
1 csipetnyi só
1 csipetnyi őrölt bors
1 db tojás
0.5 dl ketchup
10 dkg reszelt trappista sajt
Adag
4 adag
Lépések
1.
A vajat olvaszd meg, tedd bele a darált húst. Szórd meg ételízesitő porral,sóval,őrölt borssal és nagy lángon kevergetve süsd 8-10 percig, ezalatt megpirul.
2.
A tűzről levéve keverd hozzá a ketchupot, az egész tojást, és a reszelt sajt felét. Az így kapott masszát kend vastagon a kenyérszeletekre vagy zsemlékre és sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztasd.
3.
Szórd meg a maradék sajttal és tedd a tepsit forró sütőbe.200°C-on 8-10 perc alatt megpirul a tetején a sajt, és azon melegében tálalhatod is.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!