Csirkefalatok mézes- szezámmagos bundában
- 50 dkg csirkemellfilé
- 6 evőkanál liszt
- 1.5 kávéskanál sütőpor
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 1 db tojás
- 1 csipetnyi só
- 1 evőkanál olaj
- 4 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál méz
- 4 evőkanál szezámmag
1.
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk.
2.
Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a keményítőt, a sót, a tojást, az olajat, sütőport, és annyi vizet, hogy sűrű masszát kapjunk belőle, sűrűbbet , mint a palacsintatészta. Beleforgatjuk a húskockákat.
3.
A mázhoz összedolgozzuk a mézet a ketchuppal és a szezámmaggal. Közben annyi forró olajban, amennyi ellepi, nagy lángon aranybarnára sütjük a húst. / Ne egyszerre süssük ki, mert összeragadnak, sülés közben ugyanis megnőnek./ Még forrón beleforgatjuk a ketchupos- mézes- szezámmagos mázba, és tálalhatjuk is.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!