Üde, gazdag zöldség leves, egyszerűen elkészíthető májgombóccal.
Hozzávalók 4 adaghoz
60 g sertés májkrém
1 db vöröshagyma
450 g fagyasztott zöldség keverék
1 db tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál majoránna
1 evőkanál ételízesítő
2 db erőleveskocka
2 evőkanál petrezselyem
0.5 csomag leves tészta
3.5 liter víz
1 teáskanál só, bors
Adag
4 adag
Lépések
1.
Két kisebb lábasban kezdjünk el forralni 1-1 liter vizet.
2.
A májkrémet beletesszük egy kis tálba a tojással, a zsemlemorzsával, és a majorannával. Ízesítjük sóval, borssal. Elkeverjük, majd a kapott masszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk.
3.
Az egyik forrásban lévő vízhez adjuk az ételízesítőt, majd tegyük bele a gombócokat, és 10 percig főzzük benne, ezután leszűrjük, és lefedve melegen tartjuk.
4.
Egy nagyobb lábasban a felhevített olajon aranysárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát. Majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldségeket. Néhány percig pirítjuk, majd felengedjük 1.5 liter vízzel. Ezután lefedjük és hagyjuk felforrni.
5.
Miután felforrt, beletesszük a leveskockákat, sózzuk, borsozzuk, ha kell, és tovább főzzük.
6.
A másik 1 liter lobogó vízbe tegyünk egy kis sót, és főzzük ki benne a tésztát.
7.
Közvetlen tálalás előtt hozzáadjuk a májgombócokat, és a tésztát, és megszórjuk a petrezselyemmel.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!