Mivel lebbencstészta éppen nem volt itthon, így nagykockával helyettesítettem, de ez az ízén mit sem változtatott.
Hozzávalók 3 adaghoz
10 dkg császárszalonna
15 dkg füstölt kolbász
10 dkg lebbencstészta
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db krumpli
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál egész köménymag
1 teáskanál só
1,5 liter víz
Adag
3 adag
Lépések
1.
A szalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, a kolbászt karikázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, és a krumpli vágjuk fel ízlés szerint.
2.
Egy edénybe tegyük bele a felkockázott szalonnát, majd kevergetve süssük pár percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre. (ha szükséges akkor egy pici zsírt tegyünk alá)
3.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a tésztát, majd pirítsuk aranybarnára. Ezután szedjük ki, és tegyük félre.
4.
Ezután a visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.
5.
Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret, majd pár perc párolás után az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt, és szalonnát. Ezután szórjuk meg a pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze, öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a köménymagot, és főzzük félpuhára a zöldségeket.
6.
Ezután adjuk hozzá az előzőleg megpirított tésztát, és a krumplit, majd főzzük készre a levest.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!