Egyszerű karalábéleves egy csokor kaporral, és tejszínnel megbolondítva....
Hozzávalók 2 adaghoz
1 db zsenge karalábé
1 db vöröshagyma
1 csokor friss kapor
1 kávéskanál só
1 teáskanál ételízesítő
2 csipetnyi őrölt fehér bors
1 evőkanál liszt
2 dl főzőtejszín
6 dl víz
3 dkg vaj
1 evőkanál étolaj
Adag
2 adag
Lépések
1.
A karalábét pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra.
2.
A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
3.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott karalábét, szórjuk meg az apróra vágott kaporral és az ételízesítővel, majd pároljuk még pár percig.
4.
Ezután szórjuk meg a liszttel, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg a karalábé megpuhul.
5.
A főzőtejszínt keverjük simára egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a levesbe. Ezután forraljuk fel, majd főzzük egy-két percig, mielőtt levennénk a tűzről.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!