Nem csak hideg napokra, hűvösebb nyári estéken is lélekmelengető!
Hozzávalók
4 dl vöröshagyma
1 db póréhagyma
3 dkg vaj
6 db alaplé (csirke vagy zöldség)
1,5 dl száraz fehérbor
2 evőkanál liszt
1 csipetnyi só
1 csipetnyi fehérbors
1 teáskanál kakukkfű
1 db bagett
3 dkg vaj
10 dkg félkemény sajt
5 szál újhagyma
Lépések
1.
A vöröshagymát, póréhagymát és 3 szál újhagymát felkarikázunk. Főzőedényben 3 dkg vajat felmelegítünk, rátesszük a karikázott hagymaféléket és nagyobb lángon, gyakori keverés mellett kissé megpirítjuk. (Vigyázzunk, hogy ne égjen meg!)
2.
A hagymát megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd felöntjük az alaplével, a borral.
3.
Sózzuk, őrölt fehérborssal és kakukkfűvel ízesítjük, majd lassú tűzön összeforraljuk.
4.
A bagettet szeletekre vágjuk, a szeletek mindkét oldalát megvajazzuk, tűzálló tálba tesszük. A szeleteket reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt kissé megpirul.
5.
A maradék két újhagymát vékonyan felkarikázzuk. A levest forrón tálaljuk sajtos bagettet belehelyezve és az újhagyma karikákkal megszórva.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!