Kitűnő vegetáriánus bográcsban is elkészíthető leves.
Hozzávalók 4 adaghoz
10 dkg szója
30 dkg zöld spárga
1 db sárgarépa
2-3 fej gomba
1 evőkanál szója
20 dkg csipetke
2 teáskanál petrezselyem
1 dl 20%-os tejföl
1 fej vöröshagyma
2 teáskanál csemege pirospaprika
Adag
4 adag
Lépések
1.
A szójakockából, amit előtte langyos vízbe, vagy akár zöldségalaplébe áztattunk, hagyományos módon pörköltet készítünk. Esetünkben a szójakockát sem nyomkodni, sem szűrni nem kell, mert az ízes áztatólé kitűnő járulékos anyag a pörköltünk elkészítésekor.
2.
Közben a spárgát megtisztítjuk és ujjnyi karikákra vágjuk. Ugyancsak hasonló nagyságúra szeleteljük a sárgarépát és a 2 fej gombát, majd az egészet a pörkölthöz adjuk. Kevergetés mellett puhára pároljuk.
3.
Kevergetés mellett puhára pároljuk.
4.
Ha megpuhult, 1 evőknál szójaliszttel meghintjük. Ha túl leveses lenne a pörköltünk, akkor a lisztet egy kevés vízzel elkeverve adjuk hozzá.
5.
Ezután annyi vizet öntünk rá, hogy kb. 1,2 liternyi legyen az egész, és felforraljuk.
6.
Csipetkét vagy apró galuskát szaggatunk bele.
7.
Tálaláskor a tetejére tejfölt teszünk, és apróra vágott petrezselyemmel meghintjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!