Friss, és üde bableves, egy kicsit a húskedvelőknek is kedvezve,
Hozzávalók 4 adaghoz
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
50 dkg zöldbab
20 dkg füstölt kolbász
1 db sárgarépa
1.5 liter víz
1 evőkanál ecet
150 g tejföl
1 evőkanál liszt
2 evőkanál fűszerpaprika
2 csapott ek kapor
2 db babérlevél
2 db zöldég leveskocka
1 evőkanál petrezselyem
2 evőkanál olaj
1 teáskanál só, bors
Adag
4 adag
Lépések
1.
Egy lábosban az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, fokhagyma nyomóval belenyomjuk a fokhagymát, majd amikor illatozik rátesszük a zöldbabot, és a felkarikázott sárgarépát.
2.
Rövid ideig pároljuk, majd felöntjük 1,5 l vízzel, majd beletesszük a fűszerpaprikát, a kaprot, a babérleveleket. és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3.
Felforraljuk, és beletesszük a leveskockákat. További főzés után mehet bele a karikára vágott kolbász, és az ecet, majd készre főzzük amíg a bab meg nem puhul.
4.
A tejfölt, egy kis tálban kikeverjük a liszttel, 2-3 evőkanállal teszünk bele a leves levéből, -hogy kiegyenlítsük a tejföl hőmérsékletét, így nem fog kicsapódni a levesben- beleöntjük, és elkeverjük.
5.
Petrezselyemmel megszórjuk, elkavarjuk, majd tálaljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!