Illatos, finom, melengető, téli leves. A legjobb friss pirítóssal és olvasztott sajttal.
Hozzávalók 4 adaghoz
4 fej fokhagyma
3 evőkanál finomliszt
1,5 liter forró víz
1,5 dl főzőtejszín
2 evőkanál reszelt trappista sajt
1 kávéskanál kakukkfű
2 csipetnyi frissen őrölt fekete bors
2 csipetnyi só
2 evőkanál olaj
Adag
4 adag
Lépések
1.
A fokhagymákat félbe vágom, tepsibe teszem, olajat öntök alá és 140 fokon másfél óráig sütöm.
2.
Amikor kész, aranybarna és szaftosan puha, akkor kiszedem a héjából egy lábasba, egy kevés olajat kimentek a tepsiből, azt is beleöntöm a lábasba. Kis finomliszttel rántást csinálok a fokhagymás olajból, majd felöntöm forró vízzel és fűszerlabdában kakukkfüvet adok hozzá.
3.
20 percig takarékon főzöm. Miután kikaptam a kakukkfüves kapszulát, botmixerrel összesimítom, majd fekete borsot tekerek rá, óvatosan sózom, beleöntöm a tejszín és egy marék reszelt sajtot. Összerottyantom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!