Egészséges vacsora, vagy fűszeres joghurttal, tejföllel mártogatós is lehet a vendégeknek.
Hozzávalók 2 adaghoz
1 db nagyobb burgonya
1 db répa
1/2 fej fél fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
2 szál petrezselyemzöld
1-2 kávéskanál ízlés szerint só ízlés szerint bors
2 evőkanál finomliszt
Adag
2 adag
Lépések
1.
A burgonyát egy tálba lereszeljük, megsózzuk állni hagyjuk.
2.
Közben lereszeljük a répát, felszeleteljük a lila hagymát, lereszeljük a fokhagymát, felaprítjuk a petrezselyemzöldet, és az egészet egy tálba tesszük.
3.
Ezután a burgonyának kinyomjuk a levét , és hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, a tojással együtt.
4.
Összekeverjük majd szükség szerint mehet bele a finomliszt. Túl folyós ne legyen, mert nehezebb vele dolgozni.
5.
Forró olajba egy evőkanálnyi masszát rakunk, kicsit ellapítjuk, majd megsütjük mindkét oldalát. Tetejére aprított petrezselymet szórunk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!