1.
A tarjaszeleteket klopfoljuk ki, de arra figyeljünk hogy ne legyen túl vékony. Ezután ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk állni, ameddig a babos ragut elkészítjük.
2.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
3.
A császárszalonnát vágjuk fel vékony csíkokra. A babot tegyük egy szűrőbe, majd öblítsük le, és csepegtessük le.
4.
Egy serpenyőbe tegyük bele a felcsíkozott szalonnát, öntsük rá az olajat, majd süssük pár percig.
5.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pár perc múlva amikor a hagyma kissé összeesett, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a lecsepegtetett babot is.
6.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, kevergetve pároljuk még 1-2 percig, majd hűtsük langyosra.
7.
A kukoricalisztet keverjük össze a pirospaprikával, majd forgassuk bele a hússzeleteket.
8.
Ezután a hússzelet egyik felére kanalazzuk rá a szalonnás-babos tölteléket, majd hajtsuk rá a szabadon maradt húsrészt. Mindegyik szelet hússal így járjunk el. (Én hústűvel átszúrtam, hogy sütés közben ne nyíljon szét a töltött hússzelet, de ezt el is hagyhatjuk.)
9.
A megtöltött hússzeleteket helyezzük egymás mellé egy tepsibe, kanalazzuk mellé a kimaradt tölteléket, majd öntsük fel a sörrel, és fóliával fedjük le a tepsit.
10.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára a húst.
11.
Ezután vegyük le a fóliát, kicsit emeljünk a hőfokon, és süssük szép pirosra a húst.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!