Gombapaprikás, pirított hagymás nokedlival
Könnyed húsmentes étel, kicsit felturbózott körettel.
- 50 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db TV paprika
- 1 db paradicsom
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál tejföl
- 1 kávéskanál petrezselyem
- 2 db tojás
- 40 dkg liszt
- 1 evőkanál vaj
- 7 dl víz
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 4 evőkanál olaj
1.
Kezdjünk el melegíteni szárazon egy serpenyőt, rakjuk bele a gombát, és jól pirítsuk le. Ha ez megvan rakjuk félre a gombát.
2.
Rakjunk olajat a már felhevült serpenyőnkbe, erre rakjunk egy fej apróra vágott hagymát. És a fokhagymát majd pároljuk üvegesre. Ezután rakjuk bele a felkockázott paprikát, majd öntsük fel egy kis vízzel. A paradicsomról szedjük le a héjat és ezt is felkockázva tehetjük bele.
3.
Ezután adjuk hozzá a fűszerpaprikát, a majorannát, és az őrölt köményt, majd sózzuk, és borsozzuk. Öntsük fel vízzel és pároljuk puhára az egészet.
4.
Amíg a zöldségek párolódnak egy lábasba forraljunk vizet, egy edénybe pedig a lisztből, a tojásból és a vízből készítsünk egy nyúlós tésztát. A lobogó, sós vízbe szaggassuk bele a nokedlit, 4-5 percig kavargatva főzzük meg majd szűrjük le, és tegyük félre.
5.
A gombát adjuk hozzá a már megpárolt zöldségekhez, öntsük még fel vízzel, és pároljuk tovább.
6.
Egy kis csészébe a keményítőt kavarjuk el 1 dl vízzel, majd öntsük a gombára, és oszlassuk el. Adjuk hozzá a tejfölt, és keverjük el.
7.
Ezután egy másik serpenyőben egy fej apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítok, és rakok bele egy evőkanál vajat. Ebbe a vajas hagymába beleforgatom a nokedlit és egyenletesen átpirítom az egészet.
8.
Tálaláskor a hagymás nokedli tetejére rakok a gombás raguból, majd megszórom egy csipet petrezselyemmel.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!